sobota 21. dubna 2012

Na zahradě.

Už se mi to posezeníčko na zahradě začíná rýsovat...

U rybníka.


Dnes jsem si udělala krásný den! Nutně jsem chtěla mít doma hodně hodně kopřiv , a tak jsem se vydala s dcerou  k rybníku, který je nedaleko našeho domu. To byla krása!!Kolem kvetlo  plno sasanek, až bílo, a taky mé milované petrklíče.Musela jsem si natrhat alespoň jednu kytičku do vázy. Našly jsme i prázdné šnečí ulity. Posbíraly jsme je a zítra se chystáme je nazdobit, tedy různě pomalovat.Uklidnilo mě, že kopřiv budu mít až do podzimu dostatek.Jsou úžasné! Uvařila jsem z nich na oběd špenát, uvařila odvar na oplachování vlasů, vypila půl litru na očistu krve a připravila na okno tinkturu z kopřiv, která se tam bude louhovat 14 dnů.Doufám, že mé vlasy budou spokojené. Zkrátka - moc hezký den to byl!

pátek 20. dubna 2012

Z vrby věšák na šperky.



Dnes jsme museli uříznout kousek vrby, byla nalomená, a tak jsem nelenila a hned z ní udělala věšák, třeba na šperky. Musel být samozřejmě bílý. Je to pěkná dekorace a těší mě, že vrba neskončila na ohništi.

neděle 15. dubna 2012

Šaty.


Z obyčejných neobyčejné! No, asi neobyčejné zrovna ne, ale tyto jednoduché šatičky jsem alespoň ozdobila háčkovanými květinami. Líbí se mi tak více a budu je nosit raději! :-)

středa 11. dubna 2012

Medvídek.

Samozřejmě, budu pokračovat s panenkami, ale musela jsem si dnes ušít i  jednoho medvídka! :-)

Zase panenky.


Z této tvorby mám opravdu radost. Dnes přibyla nová panenka Modrovláska. Asi to bude panenka z modré růžičky.

pondělí 9. dubna 2012

Kreslení.

Dnes ještě trochu výtvarna: královna jedné studánky...

Dřevěná panenka.



Panenky vážně miluji, a proto mě baví je vyrábět. Spolu s manželem jsme dali dohromady takovou. Každý něco : manžel základ - dřevěné tělíčko a já zbytek. Nakreslila obličej, přidala vlásky a ušila šatičky. To si člověk pěkně vyhraje!Kažou udělám jinou, černovlásku, hnědovlásku, blondýnku a těch šatiček budou mít!! Koho potom bude, může si i domalovat botičky anebo ušít šatičky podle svého.

Vyšívaný andělíček.

Včera jsem se pustila do vyšívání a baví mě to. Akorát nevím, kam andělíčka umístím. Možná na polštář do mé modrobílé ložnice?