středa 20. února 2013

úterý 19. února 2013

Háčkovaný rámeček.

Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet háčkovaný rámeček. Šlo to dobře a hlavně rychle. Zkusím jej uháčkovat i na fotografie...

Dřevěné omalovánky - magnetky.

Manžel přišel s novým nápadem. Vyráběl z lipového dřeva krásné omalovánky pro děti a teď tyto roztomilé obrázky, které si děti mohou samy vymalovat čímkoliv, udělal s magnetkem, takže se dají i tímto způsobem vystavit. Je to vděčná milá a hlavně kreativní hračka či tvorba pro děti. Jsem sice dospělá,ale sama jsem si jich několik pastelkami i temperami vybarvila. A dokonce přidal i velikonoční téma jako vajíčko, kuřátko, zajíčka  atd. Kdybyste měli o omalovánky - magnetky zájem, napište. Jedna stojí jen 20Kč. Můžete si přát hodně kusů, sklad je zatím plný.

neděle 17. února 2013

Ptáčci.

Ano, dřevění ptáčci v přírodních hnědých odstínech jsou hezcí, ale jak už mě znáte, já to musím mít bílé či růžové a pěkně romantické. Tak jsem dnes vymalovala aspoň ty čtyři a hned je mi lépe! :-)

pátek 15. února 2013

Pletací jehlice.

Obří jehlice jsou už taky na světě, tak je musím vyzkoušet. Mají číslo 16. Asi to bude trochu dřina..chi..ale zase zkusím ten sedák, jsem zvědavá, jak to bude vypadat. Nejlepší bude bílý,takže teď sehnat nějakou bílou flaušovou deku či bílá bavlněná trička na odpis?

Háčkovaný sedák.

No a je na světě. Sice maličký,ale šikovný. Mám takový polštářek - sedáček plněný pohankovými slupkami ,na který sedávám k meditaci.Jelikož byl potažený hnědou látkou, která se mi nelíbila a taky mi neladila s mou bílo modrou ložnicí, uháčkovala jsem mu nový obal. Je to sice ze samých zbytků vln,ale dá se to. Namotala jsem dohromady šest nití vlny v jedno velké klubko a potom háčkovala.Výhodou je, že práce opravdu rychle přibývá. Další sedák uháčkuji větší a z nastříhaných pruhů látky.

čtvrtek 14. února 2013

Háčky na háčkování.

Ten můj manžel je zlatý!!Dárek na Valentýna!!Obrovské háčky! Jupí!Viděla jsem totiž na webových stránkách Mimibazar skvělé háčkované i pletené sedáky - taburetky, které se mi moc líbily,ale neměla jsem tak hrubý háček. Zatím mám  háček číslo16 a pěkně zachytí i sedm smotaných nití najednou, aby bylo háčkování pěkné hrubé. Báječné je, že vzorek rychle přibývá, což miluji!A na hrubých jehlicích se právě pracuje!!!Už se nemohu dočkat volna, jak se dám do štrykování!!!

pátek 8. února 2013

Obrazy.

Tak dneska zase radost!!Přišly mi objednané reprodukce obrazů - krásných obrazů Marie Antoinette a Madame de Pompadour!!Proč zrovna tyto kousky? Nejraději bych totiž bydlela na zámku, ale ten nemám, tak alespoň mám obrazy - reprodukce z těch dob, které mi ty časy budou připomínat...

neděle 3. února 2013

Staré šaty pro družičku.

Dnes při tom nahlížení do skříní a šuplíků jsem objevila mé staré šaty, které jsem měla na svatbě mojí sestry, které jsem šla za družičku. Bylo mi tehdy 14 let a sama jsem si látku vybírala a švadleně líčila, jak si šaty představuji. Už tenkrát byla ve mně ta romantika no a je dodnes.

Dečky a ubrusy.

Dnes jsem si dělala menší inventuru v zásuvkách. Nashromáždilo se mi  tolik deček a ubrusů!!To bych ani nevěřila, že už jich mám ve své sbírce  takové množství . Chystám se totiž všechny naškrobit,vypnout a opravdu používat. Mnohé jsou ještě po mamince i babičce, ale velkou část jsem  nakoupila za dobrou cenu v bazarech a sekáčích...a kocourek Rosi jen přihlížel, co to vyvádím..

sobota 2. února 2013

Dřevěné květináčky.

Já lenoším, tak alespoň manžel je pilný. A jsou tu malé roztomilé dřevěné květináčky s třemi kytičkami. Stojí 60 Kč jeden kus.Jsou vysoké i s květinkami  kolem deseti centimetrů, různě.Mně se líbí, ale asi bych si zkusila některý vybarvit..takže květináčky mohou být jakýmsi polotovarem třeba pro děti, a ty si už kytičky i květináč dotvoří samy.