pátek 31. května 2013

Stará skříň a mé poklady v ní.

Nedávno jsem získala jednu starou skříni.Vypadá tak na ročník 1930.Samozřejmě musela na bílo. Bude třeba také opravit zámek a našroubovat zpět originální plechové úchytky na široké zásuvce.Léta jdou na ní vidět, ale mě se líbí. Mám z ní radost ,a tak jsem si tam hned pověsila své poklady, některé originální staré kousky. Krajky,halenku, šaty.... Dobře, že jsem skříň nenechala spálit. :-)

středa 29. května 2013

Náhrdelník z růžiček.

Už dlouho jsem se chystala něco takového vyzkoušet. A kamarádka si podobný hezký náhrdelník koupila a ten mě moc inspiroval, že už jsem neváhala a pustila se do práce. Těším se, že si vyrobím hlavně takový náhrdelník z růžiček růžových!!!To bude teprve pro mne to pravé ořechové! Nebo také budou krásné bílé růžičky.

sobota 25. května 2013

Víla Hůkalka č. 4

Miluji víly všeho druhu.Víly z květin, od potůčků, od studánek, víly lesní, luční, zkrátka všechny. A dnes se narodila další u mě doma. Je to Hůkalka,ta pobývala na loukách Hukvaldských. Třeba tam ještě dnes nějaká tančí.

pondělí 20. května 2013

Květináčky.

Dnes jsem si udělala radost a koupila květináčky či plechové kyblíčky.Jsou v mém oblíbeném stylu, ten s korunkou je moooc hezký! Teď jen vymyslet kam je dám a co do nich!

sobota 18. května 2013

Konvalinky.

Ach ano, konvalinky, to jsou mé nejmilovanější kytičky! Samozřejmě ještě nemohu opomenout růže a petrklíč!A včera jsem našla jeden nádherný jetel, krásně kvetoucí i vonící, na celé louce jeden jediný...asi je ještě na jetel brzy.

středa 15. května 2013

Shabby Chic kyblík

Dneska jsem si trochu vyzdobila kyblík, prostě v mém oblíbeném stylu.Už je na schodech a dělá s kytkami parádu.

neděle 12. května 2013

Ptáček - nahřívací polštářek

Vloni jsem šila sluníčka jako nahřívací polštářky. Letos jsem zkusila ptáčky, přece jen je to jednodušší. Stačí je dát na dvě minuty do mikrovlnky a máme teploučký polštářek, obklad.V těchto sychravých deštivých dnech je aktuální!

úterý 7. května 2013

Hůkalka.

Podle místní tradice získal hrad Hukvaldy své jméno podle místních víl, kterým se říkalo " hůkalky".Zjevovaly se v okolních lesích a byly spíše žínkami, lesními dryádami. Vyluzovaly podivné zvuky. Jejich houkání děsilo noční chodce, kteří procházeli po cestách vedoucích hukvaldskými lesy.
A dnes jsem jednu takovou Hůkalku ušila. Snad nikoho svým zjevem nevyděsí! :-)
Tady je ještě jedna!
A ještě další!

sobota 4. května 2013