pátek 31. ledna 2014

Dřevěné lžíce.

Dneska vám chci ukázat dřevěné lžíce, na kterých muž zrovna pracuje. Jsou pěkné ,ale mně se stejně honí hlavou, jak bych ty lžíce vyzdobila do vintage stylu či stylu shabby chic. Chi, natřu je pěkně na bílo a ozdobím růžičkou či mašlí a basta. :-).Kdo by měl o lžíce zájem,napište, jeden kus stojí 50 Kč. ( Já hned jednu manželovi zabavila do kuchyně k nabírání koření ).

pondělí 27. ledna 2014

Budka pro ptáčky.

Jako zápich - ozdobu do květináče jsem dnes vyzdobila dřevěnou budku pro ptáčky. Je v mém oblíbeném shabby chic stylu.

neděle 26. ledna 2014

Namotávátka.

Já vím, je to nespisovný výraz - namotávátka,ale já nevím, jak jim jinak říct. Jsou to dřevěné drobnůstky na namotávání třeba krajky. Dneska jsem některé natřela na bílo a ozdobila růžičkami do shabby chic stylu.

sobota 25. ledna 2014

Staré rodinné foto.

Dnes jsem "zrestaurovala" staré rodinné foto. Je na něm má babička ( mimo její rodiče a sourozence) jako malá holčička, takže když počítám, fotka je asi z roku 1929.Pěkně stará a já jsem ráda, že mám takovou vzácnou památku. Rámek je také asi hodně starý, objevila jsem jej v bazaru.

Ponožky pletené na dvou jehlicích.

Včera večer jsem konečně dopletla ponožky pro tatínka. Já vím, že ponožek je v obchodech všude plno, ale on má nejraději ty " domácí". Dneska venku pěkně mrzne, hrubé ponožky se budou hodit. Mějte krásný víkend!

pátek 24. ledna 2014

Nové květiny.

Všude už je bílo, zima je definitivně tady,ale já už stejně myslím na jaro i léto, co budu dělat o prázdninách. Tak jsem si dnes koupila alespoň hezkou kytičku, která mi svými barvami léto připomíná. Nu a až se mě léto zeptá, co jsem dělala v zimě, tak mohu říct, že ty dřevěné šatičky s obrázkem ve starobylém stylu, které mi dělají radost, a je to.

neděle 19. ledna 2014

Šatičky jako dekorace na dřevě.

Tak si tady hezky sním. Vy už  víte, že šaty, to je moje , a tak jsem dostala nápad, že když je nemůžu mít všechny ve skutečnosti, tak si je alespoň pořídím takto: svou představu, jak by měly šaty vypadat si naaranžuji na dřevěný výřez šatů. Nu a je to.To bude modelů! Plná skříň ( spíše zeď ).

Srdíčka v modrém.

Jsem ráda, že se mi podařilo sehnat takovou hezkou látku, totiž drobounké růžové kytičky na modrém či tyrkysovém podkladu. Tak zatím jen ta dvě srdíčka.Budou mi ladit do ložnice, kde mám přesně v takové barvě stěny.

sobota 18. ledna 2014

Dřevěná srdíčka vintage.

 Opět jsem se dala trošku do tvoření. Nařezaným dřevěným srdíčkům jsem ostrouhala okraje, nabarvila a nalepila vintage obrázek. Nakonec nalepila krajku  a kytičku.Těším se, až jich bude více a různých! Obrázků mám dost i jiných kytiček i kraječek!Jupí!!

Dnes přidávám další srdíčka.
Srdíčko s královnou Sisi.

Nové rámečky ve vintage stylu.

Tak jsme se pustili do výroby rámků ve starobylém stylu. Respektive manžel,ale já to navrhla.:-) Z  rovných přírodních i mořených rámků, které muž dělal,  jsem vymyslela vlnité lemování i novou barvu. Manžel to ostatní - připravit dřevo,vyřezat, zkompletovat a já potom natírat. Snažila jsem se vytvořit onu patinu.Tento nafocený rámek má rozměr 21cm krát 30cm a cena je 110 Kč.Můžete si objednat na mé emailové adrese i ve velkém množství. Inu změna je život a tuším že právě tento styl jde do módy. :-)Co říkáte?

pátek 17. ledna 2014

Menší nákup v Ikea.

Dnes jsem si musela udělat radost ! Dvě krásné romantické utěrky z Ikea a ubrousky s růžičkami! I ten malinkatý obal na květináč se mi líbí! A opravdu mám radost! Mějte krásný víkend!
Utěrku jsem si ještě ozdobila háčkovaným okrajem.

pátek 10. ledna 2014

Náhrdelníky a brože z plsti, plátna a krajky.

Chci vám ukázat krásné náhrdelníky, které vyrábí má milá kamarádka Hanička. Je moc šikovná, pečlivá a tohle tvoření ji moc baví.Tyto krásné náhrdelníky i brože (  brož - jeden kus stojí 120 Kč ) vyrábí v různých barevných odstínech.Květy jsou točeny z plsti ( filc )anebo z režného či jiného plátna.Náhrdelník - jeden kus stojí 250 Kč. Zájemkyně, můžete mi napsat email. Připište,prosím, v jakých barevných tónech náhrdelník chcete. Budeme se těšit!