pátek 23. září 2016

Dřevěné lžíce.

Takové lžíce už vyřezává muž dlouho, ale novinkou je ten slovanský znak kolovratu a lilie.S tím znakem je to mnohem lepší, ať víme, kam patříme! :-D


čtvrtek 22. září 2016

Tajemství kufru.

Starých kufrů je spousta. U mě se jich pár sešlo. A dnes jsem otevřela jeden se starými nákresy a vzory k vyšívání. Proč? Protože výšivky jsou zase v kurzu! Tyto staré výšivky jsem koupila  i se starým kufrem. Měly být dány do muzea ,ale já je musela mít. Je to poklad velmi cenný. Krásné slovanské vzory, které vyšívaly naše ženy . Je třeba obnovit tuto nesmírně nádhernou a i tajemnou tradici, protože každý detail výšivky, každý znak či ornament něco znamenal, něco symbolizoval.Pojďme pátrat, co asi.





sobota 17. září 2016

Ještě jednou ty šatičky!

Tak mě dcera ještě vyfotila ať to vidíte přesněji!V minulém příspěvku nevyšly pěkně ty barvy háčkovaných květů, tady to je o něco lepší! :-).Víte, že folklorní prvky jsou nyní v módě? :-)



pátek 16. září 2016

Obdivuji.

Tato květina celé léto neúnavně kvete.

Změna.

Nejdříve to byly takové docela obyčejné černé šaty. Poněkud smutné na můj vkus.A tak jsem si je chtěla trochu oživit a uháčkovala na ně květy. Také proto, že se mi v poslední době moc líbí folklorní styl. Myslím, že šaty hned vypadají lépe. Co myslíte?

Panenka z Běloruska.

Včera jsem dostala od své milé žákyně Natálie krásný roztomilý dárek! Je to panenka z Běloruska!
Je tak roztomilá! Miluji panenky! A zvláště, když jsou v kroji!!Opravdu mě Natálka moc potěšila! Děkuji.


čtvrtek 8. září 2016

Dárek z Anglie.

Nedávno mě moc potěšily dárečky - vlastnoručně vyrobená přáníčka i textilní brože od kamarádky Ruth Zanoni Roskell z Anglie! Jsou to nesmírně půvabné kousky a já obdivuji tuto uměleckou tvorbu.