neděle 30. června 2013

Obrázky po starodávnu.

Dneska venku zase prší. Zase nemohu jít na zahradu.
A tak alespoň vzniklo pár obrázků po starodávnu. 

pátek 28. června 2013

Levandule.

Má milá levandule pěkně mi letos kvete!! Mám z ní velkou radost!! Navázala jsem je do menších kytiček v kombinaci s jinou sušenou kytičkou. Před pár dny jsem byla v Chorvatsku a tam té levandule bylo tolik, až oči přecházely!! Závidím jim, že u nic tak všechno krásně bohatě kvete!

čtvrtek 13. června 2013

Andělík.

Dneska vznikl tento andělík, tak mu říkám. Je docela roztomilý. Asi si ho nechám takto zavěšeného na staré skříni. Doufám, že mi přinese štěstí!Andělík! :-)

sobota 8. června 2013

Bylinky.

Dnes opět krásně, takže výlet na kole do přírody. Našli jsme krásnou louku, široko daleko bez osídlení lidí. Tak jsme se synem sbírali jako diví. Nejvíce jsme nasbírali květů bezu na další bezový sirup, také hodně jitrocele, jetelu lučního, listů pampelišky i kostivalu. Teď jen, aby to bylo na čem sušit. Sviť, sluníčko, sviť!!
A náš kocour Rosi to vše hlídal...

pátek 7. června 2013

Srdíčka s mašličkou.

Dneska bylo u nás konečně hezky! Sluníčko svítilo!!Všichni jsme měli z toho radost! Snažila jsem se být co nejvíce venku, a až byla práce hotova, seděla jsem  na zahradě a šila srdíčka.Jen tak pro potěšení. Ta starodávná proužkovaná modrobílá látka mi padla do oka. Mám ji z bazaru. Mějte se všichni krásně ať nám všem sluníčko svítí  i zítra a další dny!

neděle 2. června 2013

Sirup z květů bezu.

Sirup z bezových květů je hotov! Mám z něj radost a hlavně mě to baví dělat! Totiž, někomu květy bezu nevoní, ale pro mě je to nádherná vůně! Takže si to užívám, sezóna bezových květů je v plném proudu!

Z dnešní procházky.

Konečně se dneska trochu vyčasilo, a tak jsme se s dcerou rozhodly jít na procházku, abychom  byly venku co nejvíce. Byla to moc hezká procházka, ale stejně se nakonec zatáhlo a my jsme zmokly. Ale to nevadí. Hlavně, že jsme našly takový krásný  velký ostrůvek kopretin! Neodolala jsem a natrhala.