Tady je recept:
Domácí rohlíky
Suroviny
1 kg hladká mouka
500 ml voda
50 g čerstvé droždí
3 PL kr. cukr
1 PL sůl
100 ml olej
250 g máslo
Postup přípravy
1. 200 ml vody ohřejeme,
přidáme lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek.
2. Mouku prosejeme do
velké misky, přidáme cukr, sůl, olej, vodu, kvásek a zpracujeme hladké,
nelepivé těsto, se kterým hned pracujeme.
Z těsta oddělujte kuličky (tak velké, jaké chcete mít rohlíky), rozválíme je na placku a tu srolujeme do rohlíčku. Ukládáme je na máslem vymazaný plech a zakryjeme je utěrkou. Necháme kynout 2 hodiny na teplém místě.
3. Troubu předehřejte na
220 stupňů a vložte pekáč s rohlíčky.
4. Pečte dozlatova. Po
upečení je hned potřete máslem a nechte vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat