pondělí 20. dubna 2015

Bramborové preclíky.

Nevím, co mě to popadlo, ale ještě včera večer jsem se pustila do výroby bramborových preclíků, jak bylo ukázáno v seriálu Kouzelné bylinky. Nejvíce se mi tam líbí, jak vaří a kuchtí paní Eva Francová, jejíž skvělou Kuchařku ze Svatojánu vlastním.Preclíky vyšly dobře, posypala jsem je různě - kmínem, sezamovým semínkem,mákem, bazalkou a bylinkovou solí, kterou jsem si taky vyrobila podle návodu z výše jmenovaného seriálu.Preclíky jsou chutné ,ale docela to dalo práci ta háďátka vyválet...:-)Mějte krásný den!Elli

neděle 12. dubna 2015

Petrklíče!

Dnes jsem si byla natrhat k rybníku své žluté miláčky!Petrklíče zbožňuji! Jejich vůně je kouzelná!Jedna vázička nestačila. :-)




pondělí 6. dubna 2015

Kváskový chleba.

Tak napodruhé se už povedl! Absolvovala jsem totiž kurs pečení kváskového chleba ,a tak jsem musela vyzkoušet sama doma.Ten první mi vůbec nevyšel ,ale ten druhý se včera večer  povedl! Mám velkou radost! A dokonce i chutná, je dobrý!Budu se dále v tomto zdokonalovat. Tenhle byl pšenično žitný, ale příště chci vyzkoušet bezlepkový - pohankový. Pochopit o čem je samotný kvásek, to je přímo hluboká filosofie. :-)